Αγορά Πολιτών

Τρόπος Συμμετοχής

Χορηγίες

Πολίτες στην Αγορά

Έχουμε 1095 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επικοινωνία

Γερμανία 004917667046073 

 Μόνο S.M.S.

Byzantine Atrocities

 

European Dissidents ALARM

 

Human Rights' Court

 

The used up men

 

Dissidents - USG RICO crimes

 

Open Letter to Theresa May

 

Open Letter to António Guterres UN's SG

 

Triangulation - Zersetzen

 

Open Letter to Andrew Parker, MI5

  

Πράξεις ποταπές - Despicable choices

 

 

My father's death

 

Cavitation damage

 

Burglary and vandalism

 

Dry mini submarine

 

Message to Bundeswehr 2

 

Message to Bundeswehr 1

 

“Tough” guys and TOUGH guys

 

Μοναδική λύση, το Χόλιγουντ

 

Charlatans

 

Zeppelin: Beyond Gravity

 

Foreign intervention in Greece?

 

Η ανελεύθερη Ελλάδα

 

Η Ελλάδα καταγώγιο;

 

Αν.Επ. Π. Παυλόπουλο

  

Intangible prisons

 

Plausible deniability

 

Images of German w & s

 

Crimes against Humanity

 

"Chimera" - "Bellerophon"

 

pr. Donald Trump

 

  

Legal Notice 87

 

Βδέλλες, αποικιοκρατικές

 

Being a German

 

Legal Notice 84

 

Dirty colonial methods

 

Georgi Markov, BG - KGB

 

Samples of Barbarity

 

Ελλάδα - αποκόλληση

 

Έλληνες, στο έλεος...

 

Harvester's log 16/3/17

 

 

Legal Notice 66

 

Execrable

 

Legal Notice 62

 

  

My story

 

  

Aggression?

 

  

Η Εστία μου

 

  

Why so untidy?

 

  

Αποικιοκρατία

 

  

Εξόντωση Ελλήνων αντιφρονούντων;

 

  

Ζήτημα εμπιστοσύνης

 

  

Μεθοδικότητα

 

  

Ανοικτή Επιστολή πρέσβη ΗΠΑ

Αφορμή, U2RIT vs Ελλάδα;

Βιοηθική

A request to U2RIT

Colonial aggression - 2

Open Letter to UN S.G.

Open Letter to p.C. & p. O.

Δήλωση πρόθεσης επαναπατρισμού

 

Ο "εφιάλτης" της Νυρεμβέργης

Συλλογή Φωτογραφιών

Αίτημα προστασίας, προς Ιταλία

Chroma key, background removal

Science and Ethics

Να συμβάλει και η U2RIT

Θα ξαναφτιάξουν πολλές φορές Άουσβιτς και Zyclon B

 

Split-Screen effect

Η Ζωή είναι Ωραία.

Βόρεια Κορέα

Λευτεριά στους Έλληνες, εξανα- γκαστικά "Εξαφανισμένους"

 

Μυστικές δίκες;

Trustworthiness

Πολιτισμό, ή, απληστία;

Ακραία Στυγνότητα

Η Τέχνη της Επιβίωσης

Political Asylum 3

Επιστροφή στις ρίζες

The Human Cost of Torture

An urgent appeal for solidarity

More obvious than the Sun

Western "culture"

Political Asylum

Έννομη Προστασία

Μια μήνυση που εγείρει ερωτηματικά

 

 

 

Honor your father...

Noise

Creative Greeks

A pair of Dictatorships

Ισχύς δίχως ήθος, σημαίνει συμφορά (clarified) PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Συνεννόηση για Δράση - Απόψεις
Συντάχθηκε απο τον/την Χρήστος Μπούμπουλης (Christos Boumpoulis)   
Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2016 10:01
Ισχύς δίχως ήθος, σημαίνει συμφορά
Τότε, δηλαδή, περίπου, το έτος 2003, εργαζόμουνα ως βιομηχανικός εργάτης (χειριστής εργαλειομηχανής) σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλου, στη Θεσσαλονίκη.
Σε κάποια κοντινή παραθαλάσσια περιοχή βρισκόταν το πρόχειρο κατάλυμα ('makeshift accomodation' meaning cheap rented house - this is the correct translation and not 'junk accomodation' as google's automatic traslator wrongfully ? translates) στο οποίο διέμενα. Απέναντι από αυτό το κατάλυμα βρισκόταν ένα πολύ μικρό και φτωχικό σπίτι στο οποίο διέμενε ένας ηλικιωμένος κύριος.
Σε έναν από τους πολλούς περιπάτους μου στην αμμουδιά της παρακείμενης παραλίας συνάντησα τον ηλικιωμένο κύριο και μετά τις συστάσεις, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μαζί τον παραθαλάσσιο περίπατο.
Ο ιδιαιτέρως ομιλητικός και ευγενής γείτονάς μου, αφηγήθηκε, συνοπτικά, τα ουσιώδη στοιχεία της ζωής του η οποία, μάλιστα, χαρακτηριζόταν από συστηματικό συγχρωτισμό με ανθρώπους οι οποίοι διαχειρίζονταν μεγάλη, διαφόρων ειδών, ισχύ.
Βρήκα διασκεδαστικές τις ευτράπελες ιστορίες που μου μετέφερε, ενώ, προς το τέλος του περιπάτου μας του έθεσα το ερώτημα: "Γνωρίσατε πολύ σημαντικούς ανθρώπους στη μέχρι τώρα, κατά τεκμήριο, πολυτάραχη ζωή σας· ποιο είναι το σημαντικότερο από όσα διδάγματα, η ζωή σας προσέφερε;". Και εκείνος μου απάντησε, "Το σημαντικότερο δίδαγμα είναι ότι, στη ζωή, εγκλήματα διαπράττονται σε τρεις περιπτώσεις: εκεί που ενέχονται ψυχοτρόπες ουσίες, εκεί που ενέχονται ερωτικές αντιζηλίες και εκεί που ενέχονται ολοκληρωτικές πτωχεύσεις".
Εκείνη την εποχή, παρέμενα, ανυποψίαστος, αδαής και απληροφόρητος για ορισμένα από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά των διεθνών σχέσεων, με αποτέλεσμα, εντελώς εσφαλμένα, να θεωρήσω ως, δήθεν, τετρημένη και ως, δήθεν, κοινότοπη, την, εν λόγω, απάντηση.
Οι ανώριμοι άνθρωποι "κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια". Έτσι και εγώ, για πολλά χρόνια, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που, εν γνώση τους, συνειδητά και εν ψυχρώ, μπορεί να κάνουν κάτι κακό, σε έναν αθώο συνάνθρωπό τους.
Οι ψυχοτρόπες χημικές ουσίες (π.χ. MKULTRA), δυνητικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χημικά όπλα. Στα αποτελέσματα τέτοιου είδους χρήσεων περιλαμβάνονται, η στανική στέρηση, σε βάρος κανονικών ανθρώπων, των ηθικών τους φραγμών, η στανική συναισθηματική εξάρτηση, εκ μέρους κανονικών ανθρώπων, από δόλιους τρίτους, η στανική αποδιάρθρωση, όσον αφορά τη λογικότητα, της δομής της σκέψης κανονικών ανθρώπων και πολλά άλλα, αποτρόπαια.
Η δυνητική κατάχρηση διαφόρων χρηστικών μέσων της καθημερινότητάς μας, όπως είναι τα διάφορα μέσα τηλεπικοινωνιών και άλλα (διαδίκτυο, τηλεφωνία, χρήμα, κρατικοί θεσμοί, κ.λπ.) μπορεί να καταχειραγωγήσει τη ζωή ανυποψίαστων πολιτών με αποτέλεσμα, τη στανική διαμόρφωση στην καθημερινότητά τους, πραγματικών, είτε, εικονικών (προσχηματικών, ψευδών) συνθηκών, είτε, ερωτικής αντιζηλίας, είτε, πτωχεύσεων.
Με αυτό τον τρόπο, π.χ. ανεπιθύμητοι, από καθεστώτα διαφόρων ειδών, εντιμότατοι και άξιοι πολίτες θα εξοντώνονταν από χειραγωγημένους ομολόγους τους· αθώοι πολίτες θα ενοχοποιούνταν για ψευδή εγκλήματα που ουδέποτε διαπράχθηκαν· αβάσιμες αθωώσεις στυγνών εγκληματιών θα διαπράττονταν λόγω κατασκευασμένων 'αμφιβολιών', κ.λπ.
Εν συντομία, είναι, οιονεί, αμέτρητοι οι δυνητικοί τρόποι κατάχρησης, σε βάρος αθώων πολιτών, της κοινής και πάντως, ελλειμματικής αντίληψης ότι, οι αιτίες των εγκλημάτων είναι οι συνδυασμοί, των ψυχοτρόπων ουσιών, των ερωτικών αντιζηλιών και των πτωχεύσεων.
Συμπερασματικά, νομίζω ότι, η επιβίωση μιας πολιτείας εξαρτάται απόλυτα, τόσο, από τον ικανό περιορισμό της ισχύος, διαφόρων ειδών, την οποία διαχειρίζονται, από τα μέλη της πολιτείας, εκείνα που δεν διαθέτουν ηθικούς φραγμούς, επειδή, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ό,τι καλύτερο διαθέτει η πολιτεία (φυσική ηγεσία, διανοούμενοι, αντιφρονούντες, κ.λπ.) θα εξωθείτο, στο κοινωνικό περιθώριο, είτε, στη φυλακή, είτε, στον λεγόμενο 'άλλο κόσμο', όσο, και από την αποτελεσματική αποτροπή άσκησης, σε βάρος κανονικών πολιτών, εκ μέρους εξωτερικής προέλευσης συμφερόντων, εκείνου του είδους επιρροής η οποία εξαλήφει, στανικά, τα υπάρχοντα, σε εκείνους, ηθικά φρένα.
 
Χρήστος Μπούμπουλης
Οικονομολόγος
 
Υ.Γ.: O μοναδικός λόγος ύπαρξης του παρόντος άρθρου αποτελεί, προς συλλογική γνώση και συλλογική προφύλαξη, η προηγούμενη προσωπική μου εμπειρία, τόσο, από πιθανές, σκόπιμες, κυριολεκτικά, εξαθλιώσεις ομολόγων μου με πιθανό σκοπό τον εξαναγκασμό τους να στραφούν, αδικαιολόγητα και ακραία, εναντίον μου, όσο, και από πιθανές, αθέμιτες χειραγωγήσεις των προσωπικών μου σχέσεων προκειμένου να μοιάζουν ως βάσιμες, διάφορες, σε βάρος μου, δυνητικά υπάρχουσες, συκοφαντίες, ψεύδη και αβάσιμες κατηγορίες.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2016 13:54